Julebreve fra Bente og Ole i Præstø Klik på et årstal

Præstø Julen 1998

Kære familie og venner.

Så er det op under jul igen og heldigvis har mange i løbet af året beklaget at der ikke var julebrev med sidste års julekort så nu sidder jeg her bag skærmen som en anden Jens Vejmand.

 

 

Først julekortene, de har som i sikkert husker i nogle år været gamle motiver fra Præstø, fotokopieret i sort/hvid og hånd koloreret af de flittige i det lokale historiske arkiv. Det var et stort arbejde og ikke alle var lige gode til at håndkolorere så spildprocenten var høj. I år har den moderne teknik holdt sit indtog så de gamle kort blev farve skannet og resultatet ser i her men ikke i farver, læs nederst hvordan det fås i farver

Nå men vi må hellere begynde forfra med januar hvor jeg var til eksamen og bestod Modul 1 af kommunikationsuddannelsen på RUC, på Bornholm altså. Vi var 3 i gruppen der havde lavet en hjemmeside til Vejteknisk Institut og det gav et 9 tal. Det har været spændende og lærerigt , men også taget mere end de 20 timer om ugen der var planen.

 

Den 11 marts havde Bente og alle vi andre årets første valg kun 3 mdr. efter vi havde valgt nyt byråd til perioden 98-02. Her i byen mistede både Fremskridtet og Konservative deres enlige mandater så nu har vi kun Socialdemokrater, Venstre og SF og de lever rimelig fredeligt sammen. Borgmester Peter er valgt på liste A men han er chef for hele byrådet og får sat gode ting i gang med opbakning fra alle partier. Her er han med og uden julemand sidste fredag.

I år er det hovedgaden der har fået den store tur og den er bare blevet så lækker.

Det var rart vi kunne slappe lidt af på Margarita 3 uger til og med påsken. Fint feriested nærmest som Mallorca for mange år siden. Vi havde planlagt at male sommerhuset i år og det startede i April med at vaske og feje udvendig fra skorsten til sokkel og sluttede i oktober med udhus og værksted indvendigt. Det er søreme blevet pænt, til vinter står den på fældning af de 2 store graner (Kristian og Carsten) og til sommer ny større terrasse. Sommeren har jo ikke været for god så jollen ligger her nede i baghaven hvor den blev lagt i efteråret 97.

Sidst i maj var der så folkeafstemning, 3 valghandlinger på 1/2 år var næsten for meget for Bente der eller holder meget af dem. Efter folkeafstemningen kunne vi aflevere Præstø Kommunes valgbog i Indenrigsministeriet på vej til Klaus' 40 års fødselsdag.

Bente er også blevet autoriseret giftefoged og har forrettet de første vielser. Så hvis i har de behov så klarer Bente det ganske gratis og de lykkelige får en bog om pottemageriet på Røde Led i bryllupsgave.

I juni var Bente nogle dage på den kommunale højskole i Grenå og jeg på vej hjem fra et job i Grækenland hvor vi havde lavet jævnhedsmålinger på nogle af deres motorveje.

Vi kørte hjem i målebilen og det passede lige vi kunne overnatte i Venedig på vejen hjem og så er det jo herligt at kunne ringe til Bente på værelset i Grenå mens man drikker en øl på Markus pladsen. Dyr øl, 60 Kroner pr stk. men så var der også levende musik fra hele 3 orkestre på pladsen. Det var en fin tur hjem, vi kørte fra Athens til Patra, sejlede til Ancona i Italien, over Venedig derfra gennem Po deltaet og op i Alperne over Brenner i det skønneste vejr, så til München, biltog til Hamborg og hjem over Rødby.

Sommerferien blev lidt her og der, først en dejlig tur til Husby hvor vi nåede både frokost, middag og morgenmad med de 3 ældre fastre. På vejen hjem en hel dejlig dag i Legoland med Ole, Dorte, Mikkel og Frederik. Det blev en lang dag og så er det altså dejligt med den Storebæltsbro, den gør hjemturen om ikke kortere så meget hurtigere.

Det job i Grækenland kom lidt pludseligt. En god kollega fra en EU gruppe om faldlod ringede sidst i maj om vi kunne hjælpe dem med nogle jævnhedsmålinger, det kunne vi og så ville de lige komme op og snakke om detaljerne. Det gjorde de næste dag og da de rejste hjem igen sidst på eftermiddagen havde de lagt en ordre på 350.000,- kr. til udførelse snarest. Mens jeg sejlede Fyn rundt med nabo Søren kørte Tom målebilen sydpå og tirsdag eftermiddag den 9 juni mødtes vi i Athen. Den 16 juni havde vi målt knapt 700 km og afleveret de foreløbige resultater, så næste dag kørte vi hjem sammen. Først i Juli afleverede vi de endelige resultater i Athen. De var ikke helt til at forstå, så midt i vores sommerferie var der afgang til Athen igen. Bente tog med og det var ikke så galt endda for vejret var meget dårligt i Danmark, men det var det altså også i Athen bare til den anden side. 40-45C fra midt på dagen til langt hen på aftenen og så er der bedst inden døre i aircondition så det var en blandet fornøjelse. Det kunne vi ikke rigtig få forståelse for da vi kom hjem til Danmark hvor det havde øsregnet hele ugen !

For nu at blive i Athen var vi dernede igen sidst i oktober hvor der var møde i faldlods gruppen. Bente tog med for vi har været sammen med dem i Lissabon juni sidste år og i Dublin i juni i år. Samtidig besøgte vi min gamle kollega Steen Leksø og Inge. Vi var sammen i Indonesien i 89/90 og Steen har sagt sit job på VI op efter 26 år og taget en 2-3 års kontrakt på den nye lufthavn som HochTief bygger på en BOT kontrakt. De har fået en dejlig lejlighed i Refina og Inge en 40 knallert, så de nyder livet. Bente rejste hjem efter en lille uge og jeg blev endnu en god uge for at tage fat på nye ordrer. Det er foreløbig blevet til målinger for ca. 1/2 mio. til udførelse i marts og mere er på vej så der bliver nok flere ture til Grækenland i 99.

Så er der rigtig kommet gang i hjemme- distance- fjern- arbejdspladsen og det er ikke så dårligt. Når der ikke er for mange andre ting arbejder jeg hjemme 2 dage om ugen og så sidder vi her og e-mailer fra den ene ende af hovedgaden til den anden, det er temmelig hyggeligt og meget mindre forstyrrende end at tage telefonen.

Familierne har det godt, Casper og Peter blev konfirmeret i foråret, Niels og Ulla's Rikke blev gift med Carsten også i foråret og Dorte fyldte 35 for nogle få dage siden. Vores forældre er alle 3 først i firserne og har det fint som mønster ældre der klarer sig i eget hjem. Den gamle købmand er ved at forlade skrivemaskinen til fordel for en Mac computer og han er ved at være interesseret i Internettet.

Vi selv nyder livet i lejligheden midt i byen med ny renoveret hovedgade og nymalet sommerhus kun 10 min herfra i læ ved sydkysten af Fakse bugt. Den ny renoverede hovedgade har sat ting i gang, byen er julepyntet til ukendelighed og i forretningerne ekspederer de i gamle klæder på de store dage i december. Vi har opsagt telefonen i sommerhuset og anskaffet en mobil til privat brug, den jeg har fra VD er kun til tjenstlig brug i hvert fald for udgående samtaler. Vi vedlægger et par selvklæbende med adresse og numre. Når jeg forhåbentlig i løbet af denne vinter får opdateret vores hjemmeside vil de også være at finde på http://home6.inet.tele.dk/fog/ og måske også dette julebrev.

En glædelig jul og et godt nytår til jer alle fra

Bente og Ole i Præstø

 

PS: Hvis i gerne vil have det hele i farver så send en mail så sender vi filen i MSWord 97 format.