Julebreve fra Bente og Ole i Præstø Klik på et årstal

Præstø Julen 2001

Kære familie og venner.


Camilla, Juliane og Thomas Så er det op under jul igen, og tid til julebrevet. Siden årtusindeskiftet har vi hver år har fået et nyt barnebarn, og venter spændt på hvor længe det fortsætter.
Camila og Thomas fødte en pige (hun skal hedde Juliane) den 21. september 2001 Kl. 02:45 - 4140 gram - 53 cm, her er de alle tre 18 timer senere.

Camilla Politiken 9 sep 2001 Kort tid før havde Camilla optrådt i en søndagsavis, det så sådan ud og det er vi ret meget stolte over.

Inden da fejrede vi at Camilla blev 30 med en dejlig fest i sommerhuset. Der kan lige dækkes op til 32 på terrassen.

Da det blev køligt hen under aften fik vi indviet den nye grillplads og de unge mennesker hentede de tunge granit trappetrin fra bagterrassen. Bålplads 32 på terrassen

Grillpladsen var blevet nogenlunde færdig i løbet af foråret, sammen med en 1000 liter regnvandsbeholder med pumpe så Bente kan vande alle blomsterne på terrassen med blødt økologisk regnvand. Med tiden skal det udbygges så grillpladsen også bliver en lille vandkunst med returløb til regnvandsbeholderen. Vi havde planlagt at bruge ferien til at totalrenovere soveværelset i sommerhuset og det lykkedes også rigtig godt i løbet af eftersommeren, men først tog vi en tur til Sct. Petersborg.

Gine og Sisse havde planlagt en 4 dages til Sct. Petersborg inden Sisse rejste til Cairo og den fik vi lige koblet os på. Det var en helt fantastisk oplevelse der varmt kan anbefales, højdepunkterne var naturligvis Vinterpaladset og Peterhof med sommerslot og parken med de utallige springvand 24 km uden for Sct. Petersborg. Peterhof er Peter den Stores svar på Versailles og det er helt utroligt som de begge og i øvrigt hele byen er restaureret efter 2 verdenskrig. Der var mange steder fotos af ruinerne lige efter krigen og det er meget meget imponerende som det er restaureret og det er ikke kun sket de sidste 10 år efter murens fald. Der er så meget smukt håndværk af alle slags at det egentlig er kunshåndværk det meste. Selv deres kilometersten er hele kunstværker.

Der står sådan en for hver kilometer så Peter den Store kunne se at han var 8 km fra Sct. Petersborg og 16 km fra Peterhof. Milesten 8 km fra Sct. Petersborg, 16 km fra Peterhof

Hans vejingeniører havde også fint udstyr, denne hestetrukne triptæller (2 personer + 1 kusk) står i Vinterpaladset - man kan jo blive helt misundelig. TriptællerTriptæller - bag

Peterhof besøgte vi en søndag i højt solskin og med gang i alle springvandene og der var helt vidunderligt. Selv om der var mange mennesker er parken meget stor så det var skønt at spadsere rundt og nyde de mange springvand og kunstværker. Ved slottet var lange køer men så var det helt fint at have Gine med i en kørestol, det gav speciel hurtig adgang helt uden om køerne. Slottet er fuldstændig overdådigt dekoreret, alene gulvene er de mest utrolige mosaikker i mange forskellige træarter. Snyd ikke jer selv for den oplevelse hvis I kommer i nærheden.

Indflytning Havnevej 10 Årets store overraskelse var Farmor og Farfar der købte nyt hus og solgte det gamle på Klosternakken efter 30 år.

De er kommet ned midt i byen med meget kort til Superland, Købmandskro, Apotek og andre vigtige butikker, de har fået mindre plads, mindre have og det hele i en etage nede ved jorden, de har sørme også fået carport og taler om at skifte bilen med en nyere og mindre. De er trods deres 86 år blevet 10 år yngre og nyder det i fulde drag.

Vi stillede alle op til flytning en hel week-end, men der var ikke meget tilbage, det havde de såmænd klaret selv med en trailer.

Klik og se Sisses sider om livet i Cairo I sommer blev Sisse færdig på TEKO centeret i Herning og hastede tilbage til Østerbro som virkelig er verdens navle. Det blev kun for en kort bemærkning, så retur til Herning for at få et job i Cairo som controller for Micha Strik der har en underleverandør der. Hun har fået en lejlighed med udsigt over pyramiderne fra både seng og terrasse, synger i et lokalt kor og køber ind på markedet for meget små lokale penge. Det er meget hårdt arbejde at bringe den lokale muslimske kultur og arbejdmoral op til det niveau Sisse mener er det rigtige, men hun får det godt betalt og er vist ved at blive lidt mere kompromissøgende. Hun kommer hjem på juleferie den 17 og har allerede et tæt program frem til 2 januar hvor det går sydpå igen. Vi glæder os til at besøge hende 3 uger i februar.

Trætte brydere med medaljer På Høstsgade i Nykøbing F. går det meste op i brydning og ombygningsplaner så der blir brug for den gamle murer igen. Mikkel, Frederik, Ole og ofte resten af familien forlader hjemmet på de mest ukristelige tidspunkter af mogenen for at køre til brydestævne i det meste af Danmark og den sydlige del af Sverige. Det bliver til mange medaljer af både guld, sølv og bronche men heldigvis får de nogle nederlag ind i mellem. Jonas er bare dejlig og vi stiller gerne op med ham til enhver konkurrence på børnebørn, i får ikke en chance, men han har også alle de bedste betingelser - med de gode bedsteforældre.

Vi selv har det dejligt, den længste rejse i år var den til Sct. Petersborg, vi boede i sommerhuser fra tidligt forår til det sene efterår og tog ind i mellem en enkelt overnatning inde i byen når det var brug for det. Det er altså luksus at have opredte senge begge steder. Valgene den 20. november gav Bente masser af arbejde, 4 valg på en dag så var der brug for extra tilforordnede og jeg blev en af dem. Det skulle jeg ha gjort for mange år siden, det var dejligt at kunne følge med hele dagen og natten, så vi ku følges hjem og snakke om resultatet. Jeg er også endnu mere stolt end jeg har været før, for nu er jeg helt klar over hvem der har styr på de valg og hvor stort respekt de alle har for Bente. Se bare her:

Vi er meget tilfredse med resultatet selv om det i skrivende stund ikke er helt afsluttet, der mangler stadig en afgørelse fra Indenrigsministeriet om gyldigheden af en enkelt brevstemme. Er den gyldig kommer Præstø Listen ind med en enkelt dame og er den ugyldig får Venstre 1 dame mere i byrådet. Vi får en meget økonomisk Venstre borgmester og det har vi brug for nu hvor byen er shinet godt op.

Juleaften bliver vi 16 her på 1.sal, Dorte & Ole med 3 børn, Tine og Klaus med 4 børn, Farmor, Farfar, Sisse og os selv så der bliver gang i dansen om juletræet og det glæder vi os meget til. Vi ønsker jeg alle en Glædelig Jul og et Godt Nytår

Bente og Ole i Præstø

Sisses sider om livet i Cairo

Peterhof billeder her

Se Præstø's KÆMPE julekalender , der i år er udvidet med en lokal julefortælling og vises på TV Danmark 2 hver aften.

Præstøs gamle Halmtorv er fornyet og opgraderet til Svend Gønges Torv

20. november valgstemning ved de 4 valg i Præstø

Bente og Ole i Præstø  / E-mail