Julebreve fra Bente og Ole i Præstø Klik på et årstal

Klik til printvenlig version

Præstø Julen 2004

Kære familie og venner.

Så er det igen tid til julebrev og status for 2004 det første år her på Østerbro 8 -

Igen er der 3 versioner, Den korte - Billederne - Den lange

2004 blev det første år for os begge uden fast arbejde.

Bente valgte at gå på efterløn kort efter hun fyldte rundt februar og jeg følger efter i løbet af foråret når jeg er fyldt 62. Vi havde jo købt huset for at kunne lave Bed & Breakfast og det er gået helt godt i løbet af året.

Årets vigtigste begivenhed var den 24. marts da Sisse og Jacob fik deres førstefødte, en dejlig pige 54 cm og 3400 g som hedder Gaia. Hun blev født på El Nada Hospital i Cairo og så er Cairo altså meget meget langt væk men vi besøgte hende da hun var 2-3 uger og Bente var der igen en uge i sommer. De var alle 3 hjemme en hel måned i september for at fejre 1 års bryllupsdag, få Gaia døbt i Præstø kirke og en masse andre ting.

Mikkel blev konfirmeret i foråret og Frederik bliver til april. Brydeklubben THOR er en meget stor del af familiens liv. Jonas er på tumleholdet som Dorte og Frederik træner, Mikkel og Frederik henter medaljer ved utallige stævner i Danmark og det nære udland og Ole klarer så vidt jeg har forstået resten.

Camilla er flyttet fra Thomas og til sin egen lejlighed i Hillerød som hun har indrettet rigtig hyggeligt. Juliane deles de rigtig fint om og hun ser ud til at klare forandringerne fint.

Mormor, farmor og farfar fylder alle 90 til næste år. De er jo tæt på så vi besøger dem ofte og syns de klarer sig flot hjemme med lidt fremmed hjælp i deres rolige hverdag.

En glædelig jul og et godt nytår til jer alle


2004 Billeder
Der er rigtig mange billeder og nogle få links , klik her og vælg selv....
Den lange

I løbet af vinteren fik vi fældet en masse træer og buske ikke mindst ud mod vejen hvor der var en 4 m tyk tæt bevoksning der også var toilet for områdets hunde. Da vi var sådan cirka halvvejs satte vi et skilt op med "Hundetoilettet er lukket". Det virkede og var anledning til mange fornøjelige samtaler med de forbipasserende, ikke mindst hundeejerne. Senere fik vi lavet et lille fodhegn, sat B&B skiltet op, plantet noget kønnere og trimmet de få tilbageværende vækster. Det er noget der lægges mærke til for vi bor på et meget trafikeret strøg og har fået mange positive bemærkninger.

Indvendig fik vi sat skik på B&B værelserne med gode brugte møbler fra Den Blå Avis og lidt nyt sengetøj. Det er blevet rigtig godt, så godt at gæsterne roser det.

I februar fejrede vi Bentes fødselsdag i et par omgange. Det var nogle fine dage og hun ser ikke en dag ældre ud.

I marts begyndte B&B sæsonen så småt og den har stået på lige til ind i september. Det har givet mange fine oplevelser med rigtig mange forskellige mennesker. Her i Præstø mødes flere af de skiltede cykelruter så næsten halvdelen af vores gæster var på cykelturen Berlin - København eller omvendt. Det er en meget populær tur med særlige detailkort og fyldig omtale på internettet. De ældste var et engelsk ægtepar på ca. 70 der var fløjet til Berlin, cyklede til København hvorfra de fløj hjem med cyklerne. De var lige som alle andre meget glade for Bentes morgenbord med hjemmebagt brød både rugbrødet og det hvide. Folk fra byen bruger også værelserne når de har overnattende gæster men det er som regel uden morgenmad. Der er udsolgt både juleaften og nytårsaften i år, så Camilla og Juliane må klare sig med det lille ekstra gæsteværelse!

I slutningen af Marts ventede vi spændt på nyt fra Cairo for der havde Sisse termin. De havde satset/håbet noget på 4-4-2004 for de er lidt fokuseret på smukke tal, de blev gift 4-7-2003. Så længe kunne hverken de eller Gaia vente, allerede onsdag den 24 marts blev hun født kl. 12:15 og kort efter ringede de med den glade nyhed. De havde bestemt at blev det en pige skulle hun hedde Gaia, det er jo ikke et navn vi tidligere har bemærket men nu kan hun jo slet ikke hedde andet. Hun er naturligvis en dejlig pige og internettet var ved at køre varmt af alle de billeder af Gaia og de stolte forældre men det er jo ikke det samme som at være der live. Selv om det var påske 2 uger efter fik vi pladser på en flyver til Sharm el Sheik og her hentede deres chauffør os næste morgen til 8 timers køretur op over Sinai halvøen op til Cairo og vores nyeste barnebarn. De har en meget ordentlig chauffør, han holder alle regler og hastighedsgrænser, siger Jacob der plejer at klare turen på 6 timer! Endelig nåede vi op på 8 etage hvor Sisse stod klar med Gaia, det var bare dejligt og det var den følgende uge også.

Så kom der gang i internettet igen hvor vi både kan snakke og se hinanden live ganske gratis. Det der med at se hinanden via web camera i en dårlig hakkende kvalitet er meget morsomt men ikke for tit, snak, mail og digitale foto er meget bedre. Så er der ikke ret langt til Cairo og det er der jo egentlig heller ikke. Sisse og Gaia har lige været hjemme en uge, de fløj med Mærsk's nye rute, 4 time direkte fra Cairo til København.

Først i Juli kunne Bente næsten ikke undvære Gaia mere så hun smuttede en tur til Cairo mens jeg passede B&B forretningen i højsæsonen og blandt andet berigedes en nordjydsk familie med Bentes rugbrødsopskrift og lidt surdej.

Den 4-5 september havde den lille familie fra Cairo inviteret familie og venner til vandrehjemmet i Nykøbing F. Vi var omkring 75 der kom lørdag eftermiddag til kaffe og bryllupskage i solen på terrassen, lørdag aften middag, musik, dans med brudevals hvor Jacob mistede tæerne i sine strømper. Søndag formiddag morgenmad og farvel efter en dejlig weekend i dejligt vejr hvor vi alle lærte mange nye dejlige mennesker at kende.

Søndagen efter blev Gaia døbt ved høstgudstjenesten her i Præstø Kirke og vi lagde hus til barnedåbsmiddagen for den nærmeste familie. Alligevel var vi 10 der havde båret den samme dåskjole som nu Gaia havde på men kun Dorte er den eneste der har haft den på i Præstø kirke. Det blev også en dejlig dag men så var det slut, og turen gik retur til Cairo efter en måned hvor vi og mange andre havde nydt besøget.

Søndag den 9 maj blev vores ældste barnebarn Mikkel konfirmeret så nu har vi taget hul på en ny epoke. Det blev en dejlig dag først i Klosterkirken i Nykøbing F. og siden i THOR's brydesal der var helt ukendelig uden brydemadrasser men med bøgetræer i mælkejunger, store dannebrogsflag, smukt pyntede borde og alle de glade gæster. Mikkel havde ønsket sig en stand-up komiker i stedet for dansemusik så der var fed underholdning udover den vi selv kunne præstere.
Til april er det så Frederiks tur og så holder vi en pause inden det er Jonas, Juliane og Gaia's tur.

De har en travl hverdag i Nykøbing med job og ikke mindst brydeklubben THOR. De 2 store har job som kontorpiccoloer, Frederik hos Alm. Brand og Mikkel hos Ret & Råd, de passer skolen fint, bruger megen tid i brydeklubben til træning på hverdagsaftener og med at hente medaljer ved stævner i weekenden. I løbet af sommeren har de begge fået lavet værelser i kælderen så morfaren har fået brug for de gamle færdigheder i murerfaget og til gengæld er de ved at lære os at sende SMS. Jonas har en fin børnehave hvor vi var til bedsteforældredag sammen med farmor og farfar for nylig, han var den eneste der kunne stille med 4 bedsteforældre.

Camilla flyttede til sin egen lejligfra kun 5 min fra sygehuset i Hillerød hvor hun arbejder. Den er blevet rigtig hyggelig med møbler fra Sisses lager i Tåsingegade og andet til at supplere det hun selv havde. Sammen med Dorte og drengene hjalp vi med at få det til Hillerød og op på 3 sal! Siden har vi været der oppe et par gange for at skrue reoler og lamper op, det er dejligt når pigerne har brug for deres far. Camilla og Thomas har lavet en lang og detaljeret kontrakt om hvordan de deler forældremyndigheden over Juliane. Det går rigtig godt og Camilla er i et bedre humør end hun har været længe så alt i alt er det nok rigtigt de er flyttet hver for sig.

Vores gamle faster Gine i Herning havde efterhånden svært ved at klare trapperne så hun fik sig en mere praktisk lejlighed med elevator. Bente og Niels' Ulla tog over og hjalp hende med flytningen. Vi besøgte hende for nylig og selv om hun ikke var helt tilfreds med at måtte opgive bil og den store lejlighed, sir hun " Det er ik så ring endda" så mon ikke hun er ved at falde til.

I november tog vi en 2 dages tur til Hamburg med sejlerne og det var lige så vellykket som Berlin turen sidste år. Der har været flere runde fødselsdage og et enkelt sølvbryllup. Om sommeren hygger drengene sig på kapsejladsbanen hver onsdag og om vinteren hygger pigerne sig med blomsterbinding hver anden tirsdag. På det seneste er drengene blevet misundelige så vi startede en madlavningsklub til den sidste onsdag i hver måned i vintersæsonen.

Vi er ved at få hus og have indrettet som det passer til os. Sidste vinter gik med at få fældet, skåret ned og kørt på genbrugspladsen, herligt at man kan låne en kommunal trailer til transporten. Ud mod vejen var det højt, tykt og meget tæt, nu er der åbent med et lille fodhegn, pæne planter og perlesten med plads til 2-3 biler for der kommer også B&B gæster i bil. Terrassen blev højtryksspulet og de værste fliser lagt om, hækkene og meget andet er klippet noget ned og i løbet af sommeren har vi så luret på hvor og hvad der kan skæres denne vinter. Det lille idylliske redskabskur med stråtag er alt for lille så nu er nyt større redskabhus på vej, om det gamle bliver renoveret til legehus vil kun tiden vise.

I bryggerset er kommet en dør med glas så der kan komme noget lys ind. Indvendig er de 3 blyindfattede ruder skiftet til klare termoruder, det har givet meget mere lys og sparer sikkert på varmen. Der er malet i klinikken, lavet et utal af småting og planer om mange flere!

Så alt i alt er vi ved at få facon på vores nye tilværelse uden fast arbejde.

De kærligste ønsker om en glædelig jul og et godt Nytår til jer alle.

Bente og Ole