Julebreve fra Bente og Ole i Præstø

Klik på et årstal

Præstø Julen 2006

Kære familie og venner.

Vores andet år som efterlønnere blev rigtig fint, vi er ved at lære det og vi nyder det med både afspænding og morgenroning.
* Igen i år er der 3 versioner Det korte - Billederne - Det lange

Det korte 2006 julebrev
Klik til printvenlig version

Den 20. januar 2006 fødte Sisse og Jacob deres anden datter Tilde, vores sjette barnebarn på sygehuset i Stavanger. Igen en dejlig pige der allerede nu har vokset sig stor og køn. Intet tyder på hun får de samme vanskeligheder som Gaia der efterhånden er en habil rytter – og hun nyder det.  Klik til større billede

Dorte, Ole og de 3 drenge i Nykøbing har også travlt både med hus, job og brydeklubben Thor. Dorte fik nyt job som visitator, Mikkel begyndte på HHX, alle 3 henter utallige medaljer fra brydestævner rundt i Europa, senest Paris, Jonas er desuden en habil målmand på et yngre fodboldhold.

Camilla har også fået nyt job som visitator i den nye Frederiksværk Kommune og hygger sig stadig med Juliane i Hillerød.

Her på Østerbro 8 har vi bygget ny carport, ny hoveddør, karnap og nye høje vinduer i havestuen, vi fik vist også ny brændeovn sidste vinter. I foråret holdt vi for første gang ferie i Amerika og kørte fra Miami til Chicago.

I august havde vi vores søskende med børn og børnebørn samlet til sammenskuds fætter-kusinefest og det håber vi på bliver en tradition i hvert fald så længe vi bor her på Østerbro 8.

I efteråret holdt vi ferie igen og kørte til Venedig, Firenze, Piza og Gardasøen. BBB går glimrende i sæsonen og vi nyder både hus og have.

Vores mormor, farmor og farfar klarer sig stadig i eget hjem, de er alle 3 fyldt 91 i år.


Her er de vigtigste 2006 foto og der er mange mange flere her >>>

 Mikkels fødselsdag Mikkel
1. januar 1990

 Mikkels fødselsdag Frederik
30. juli 1991 /font>

 Mikkels fødselsdag Jonas
18. januar 2000

 Mikkels fødselsdag Juliane
21. september 2001

 Mikkels fødselsdag Gaia
24. marts 2004

 Mikkels fødselsdag Tilde
20. januar 2006

Det meget lange 2006 julebrev
Klik til printvenlig version

Nytåret fejrede vi her sammen med Birte og Ralph, det er som vanligt hyggeligt omend vores bidrag til nytårs fyrværkeriet bliver mindre hver år mens vi nyder stadig flere gratis fyrværkeriglæder.

I Januar gik vi så og ventede spændt på at den nye datter i Norge skulle komme ud i den store verden. Det gjorde hun så fredag den 20. januar kl. 04:50 på Tananger sygehus i Norge, 3600g, 50 cm og langt sort hår så der var gang i telefoner og e-mail og midt i februar fløj Bente op og så på vidunderet.

I løbet af vinteren havde vi bestilt krydstogt på Det Røde Hav i marts måned og det glædede vi os noget til men så kom Mohammed tegningerne i Jyllands Posten og så blev den tur aflyst. Det var nu ikke så galt endda, for så fik vi gjort alvor af den Amerika tur vi havde snakket om i nogle år.

 Klik til større billede Det blev 2 dejlige uger i bil fra Miami via Florida, Georgia, Alabama, Tennessee, Arkansas, Missouri, Illinois til Chicago hvor vi afleverede bilen og fløj hjem til Dansk forår. Alt er virkelig stort i guds eget land ikke mindst supermarkederne.

I et af dem fandt vi nogle små youghurtbægre -troede vi- men det var græskar og solsikkefrø i noget gødning så der skulle bare tilsættes vand for at få gang i groningen. De udviklede sig til projektet ”De unge gartnere 2006” hvor Juliane, Jonas og Bente hver opdyrkede 2 planter og så blev fremdriften fulgt med billeder på vores hjemmeside. Det var vældig hyggeligt og meget pædagogisk.

 Klik til større foto Sidste år malede vi alle vinduerne og i 2006 ville vi fortsætte med udhæng, vindskeder og vinduespartier. Det gik fint med det store vinduesparti mod haven og op ad facaden mod syd men så nåede vi til carporten.  Klik til større foto Den var både lille og mørk, vi kunne også tænke os ny hoveddør og en karnap ved spisekrogen var der også planer om men inden måtte der tages 20 cm af terrainet i indkørsel og carport for det var over sokkelhøjden på huset. Sådan en perlestensbelægning har det med at blive grøn og det grønne fjernes nemmest ved at udlægge et nyt lag perlesten ovenpå det grønne ..... og det var så sket en del gange i de 40 år.

 Klik til større foto Vi fik ikke malet meget mere af det gamle træværk i år men vi har fået terrænet godt under sokkelhøjden, en splinterny og større hvidmalet carport med kun 2 tynde stålsøjler, ny frembygget hoveddør med glasparti der giver en masse lys i gangen, en dejlig karnap der giver en masse lys i spisekrogen og endelig -når vi nu skulle bestille hoveddør og karnapvinduer- nye termovinduer i pejsestuen mod syd, så når vi nok maleriet næste år.

Samtidig har her været en del overnattende gæster i sæsonen og det giver både gode oplevelser, en del arbejde og lidt indtægter.

Vi er helt tilfredse med efterlønnen, det bliver altså til mere herhjemme når vi ikke skal på job i 30-40 timer hver uge.

 Klik til større foto I løbet af sommeren var vi til Tildes barnedåb i Strøby Kirke den 9. juli og efterfølgende familiespisning på græsplænen på Spættevej, dejlig kirke, dejlig præst, dejligt vejr og dejlige familier.

 Klik til større foto I august holdt vi den forhåbentlig første fætter-kusine fest her, det blev en rigtig dejlig dag med medbragt mad, maxipandekagebagning, det muntre køkken, flødebollekast, og babyer både før og efter.

Fætrene og kusinerne har været vældig produktive i 2006 –

1 - Sisse og Jacob fødte Tilde 20. januar
2 - Louise og Jakob fødte Freja den 18. maj
3 - Vibe og Sten fødte August den 8. august
4 - Lotte og Jan fødte Julie den 21. august
5 - Rikke og Kristian fødte Sofus den 5. november

 Klik til flere foto  Klik til flere foto

Så måtte vi også have en lille efterårsferie og det blev alligevel næsten 3 uger ned og op gennem Europa og Jylland.Sæsonjobbet som julemand er udvidet til 3 gange, sidste gang sammen med Jonas og 2 søde nissepiger i karet gennem hele byen i øsende regnvejr men alligevel med mange mennesker i byens butikker og det er jo formålet.

De kærligste ønsker om en glædelig jul og et godt Nytår til jer alle.

Bente og Ole i Præstø