Julebreve fra Bente og Ole i Præstø

Klik på et årstal

Præstø Julen 2007

Kære familie og andre gode venner

Klik til flere billeder

I år begynder vi bagfra for i torsdags begravede vi vores farfar. Han døde søndag aften 92 år gammel efter et langt og virksomt liv på jord. De sidste 3 uger er det gået stærkt ned ad bakke, de sidste par dage var han noget forpint, onsdag og igen søndag formiddag sagde han til mor at han ikke ville mere og tidligt søndag aften døde han fredeligt hjemme hos mor sådan som både han og alle vi andre havde ønsket det.

Til vores store overraskelse ville han ikke begraves i stilhed og det blev han så sandelig heller ikke. Der var middag på hotel Frederiksminde for de nærmeste 40. Da andre gæster på hotellet spurgte om vi holdt børnefødselsdag blev de noget overraskede da de hørte det var begravelse og vi ku alle se farfar sidde og smile oppe på sin lille lyserøde sky.

Klik til flere billeder

I maj mistede vi Mormor også efter et rimeligt kort sygeleje og også mæt af dage. Mormors begravelse blev også en god oplevelse hvor alle de gamle fætre og kusiner havde en hyggelig eftermiddag her på Østerbro. Mormor blev også 92 år og klarede sig hjemme med hjælp.

Det er vemodigt at miste dem vi holder af men ikke egentlig sørgeligt og begge havde de ønsket sig en om ikke festlig så dog god begravelse hvor vi kunne få nogle gode timer sammen - og det fik vi både i maj og i torsdags.
Farmor klarer sig med kun lidt hjælp hjemme på Havnevej men hun er en sej gammel kone som det gjorde meget meget ondt på at sige farvel til far efter mere end 65 års ægteskab.

Nu springer vi helt tilbage til 1. januar 2007 hvor Mikkel fyldte 17 og ca. 10 dage efter fik sit livs fødselsdagsgave - 1 måned med Galathea 3 ekspeditionen om bord på Vædderen fra St. Croix via Boston hjem til Langelinie hvor de kom den 25. april.
Turen kom i stand ved et forbilledligt samarbejde mellem Mikkel og hans morfar - Mikkel skrev kronikken der vandt den ene af de 2 pladser på Vædderen da jeg havde fundet og sendt ham annoncen om kronik konkurrencen.
Klik til billeder fra Julianes 6 års fødselsdag Klik til www.galex.dk - drengenes egen hjemmeside fra turen
Klik og læs om de "To summende fluer"
Klik og læs Mikkels vinder kronik "We're all living in Amerika"

En mere almindelig, men for Juliane den ultimativt vigtigste i 2007 var da hun startede i Lynge Skoles klasse 0.E. skolen som hendes far og mor har udvalgt helt særligt til Juliane fordi det er den bedste i miles omkreds. Før skolen ville både farmor og mormor jo vældig gerne forære skoletasken og 2 skoletasker selv til så god en skole er altså for meget, så de fulgtes alle 3 ud i Næstved og fandt sammen den helt rigtige skoletaske som - det ses tydeligt - hun er vældig stolt af.
Det første år i skolen er der sandelig sket ting og sager med den unge dame, men der er heldigvis plads til at vi kan hente hende og ture lidt rundt i Hillerød og omegn - det er bare dejligt omend Frederiksborg Slot endnu ikke er det største hit flere timer i træk.

I Stavanger trives Sisse og Co. så godt at de venter en lille bror på Norges nationaldag den 17. maj 2008. Det kræver planlægning når de bor i Stavanger og gerne vi have fyren døbt i Strøby så de har lige tilskrevet præsten i Strøby om planerne for barnedåb i Strøby Kirke i august 2008. Klik til flere billeder fra Gaias fødselsdag Sommerhuset på Spættevej er familiens hjem her i Danmark og der fejrede hele familien Tildes første fødselsdag den 20. januar i år. Klik og se billederne.

Gaias 3 års fødselsdag tog vi til Stavaner og fejrede, det blev nogle dejlige dage som det ses på billederne. Vi tog blandt andet ud i naturen og spiste frokost. Mens vi sad der på bjerget dyttede en sms ind fra Birthe og Ralph - de sad på et bjerg i Kina med deres børnebørn - der gik omgående en sms retur fra et bjerg et sted i Norge til et bjerg et sted i Kina. Verden er i sandhed blevet meget meget mindre.

- Sidst i septemper var vi en fin uge på Azorerne.
- Den 13. oktober fejrede vi 40 års ingeniør jubilæum lige på dagen i Frederiksværk
- den 19. oktober var vi på det nye Geocenter.
- Sammen med de andre Glade Gaster har vi sejlet, lavet mad og været på udflugter til både Schwerin, København og til Strauss koncert sammen med vores Kønne Kvinder.
Klik her og se de mange billeder - et billede siger jo mere end mange ord.....

Klik til flere Jonas billeder Her på Østerbro 8 har vi i løbet af året lavet gulvvarme i køkken og spisekrog, ordnet væggene og gulvet i dagligstuen, fældet de forkølede birketræer i skellet til No. 10 og plantet ny bøgehæk med 5 rønnebærtræer. Jonas er godt på vej til at blive en rigtig habil håndværker og sammen har vi lavet flere andre småting undervejs.
Bente har god drift i BBB (Bentes Bed & Breakfast) og efter 2 år uden prisstigninger bliver det nok lidt dyrere i 2008.

Mine to sæson job er ved at være lidt omfattende til en efterlønner. Først 2-3 gange ølsalg til det gratis smørrebrød på sommerlørdagene i Adelgade og så 5 gange Julemand her i December selv om der er god hjælp fra både Juliane, Jonas og 3 andre søde piger - det toppede da Dorte mente Julemanden kun må drikke rødvin - klik her og se hvorfor - og jeg som altid og med stor fornøjelse kun drikker hvidvin.

Vi sender jer alle de kærligste ønsker om en glædelig jul og et godt Nytår.

Hovsa ... jeg havde nær glemt Frederik .... han er smask forelsket ... i Lizette ...fra Horsens .... det har de været et helt år til juleaftensdag ... med god grund ... Lizette er en dejlig pige som vi alle holder meget af. Deres største mål lige nu er at få DSB til at sænke prisen på togbilletter mellem Nykøbing F. og Horsens ...betydeligt.

Flere kærlige julehilsener fra ...

Bente og Ole i Præstø