Julebreve fra Bente og Ole i Præstø

Klik på et årstal

Præstø Julen 2008

Så genindfører vi julebrevet i 3 versioner - Det korte - Billederne - Det lange
Her er det som pdf fil lige til at udskrive: julebrev2008.pdf

Kære familie og andre gode venner

Igen i år må vi begynde bagfra for tirsdag den 16. december begravede vi vores gamle farmor på årsdagen for fars død og hun blev så den længslevende af vores forældre og vi er rykket frem i første række.

Året begyndte med at vi på nogen opfordring af vores 3 piger tabte hver 10 kg det varede til godt hen på foråret og holder endnu.

Ole blev folkepensionist i marts og farmor fyldte 93 den 19. april hvor vi fejrede begge med en mor og barn fest her på Østerbro.

Den 18. maj fødte Sisse & Jacob vores syvende barnebarn i Stavanger og den 9. august blev han døbt Magne i Strøby Kirke.

Den 30. maj fyldte min bror Klaus 50 og den 31. maj brækkede vores mor lårbenet.

Først i juli var Bente i Norge for at se og nusse den nye Magne og vi købte en gammel FIAT 600 fra 1973.

I august flyttede Lizette (som I hørte om i slutningen af sidste julebrev) ind hos Frederik og resten af familien på Høstgade i Nykøbing F.

I april var vi i Paris og i september i Moskva med Tine, Klaus, Ulla og Niels for at heppe på Tine og Niels der løb 42,2 km i marathonløbet sammen med en masse andre mennesker. I Paris gennemførte de begge i fin stil.

I årets sidste 4 måneder var vores farmor sengeliggende. Heldigvis havde vi både tid og mulighed så det blev til daglige besøg og en SMS om mors tilstand. Hjemmehjælpen var strålende, vi hjalp alle hvor vi kunne og jeg fik flere jobtilbud fra hjemmehjælpen. Endelig den 7. december fik farmor fred.


Billederne - her er de 7 vigtigste og der er mange mange flere når du klikker her >>> og på linkene nede i det lange julebrev.
Klik til større foto
Fødselsdag Mikkel
1. januar 1990
Klik til større foto
Fødselsdag Frederik
30. juli 1991
Klik til større foto
 Fødselsdag Jonas
18. januar 2000
Klik til større foto
Fødselsdag Juliane
21. september 2001
Klik til større foto
 Mikkels fødselsdag Gaia
24. marts 2004
Klik til større foto
 Fødselsdag Tilde
20. januar 2006
Klik til større foto
 Fødselsdag Magne
18. maj 2008

Det lange

Kære familie og andre gode venner

Klik til stort foto Igen i år begynder vi bagfra for tirsdag den 16. december begravede vi farmor ved siden af farfar på kirkegården her i Præstø. Det var præcis et år efter farfar døde og efter farmors mening alt for længe efter. Det første halve år gik rimeligt, selvfølgelig savnede hun farfar men klarede sig med kun rengøringshjælp en gang om ugen. Den 30. maj fyldte Klaus 50 år og farmor lavede middag til Klaus og hans familie hjemme på Havnevej. Næste dag faldt hun og det viste sig i løbet af dagen lårbenet var brækket så det blev til 4 uger på sygehuset i Næstved og så gik det igen rimeligt med gangstativ hjemme på Havnevej. I august kom en influenza til og derfra ønskede mor kun at få lov at lukke sine øjne men det skulle vare endnu 4 måneder indtil hun endelig fik fred tidligt om morgenen søndag 7. december. Da vejede mor under 35 kg og omsider standsede det stærke hjerte.

Så vender vi bøtten til januar hvor et betydeligt nytårsforsæt var at vi hver skulle tabe ca. 10 kg inden det blev forår. Ideen kom fra vores to visitatordøtre der ser alt for mange dårlige resultater af overvægt så de mente at det skulle gøres nu inden det blev for sent. De havde også fundet en diætist som de mente selv jeg kunne holde ud, og det kunne jeg, og det lykkedes, de første 4-6 kg gik lige efter planen men de sidste 5 kg de var seje så nu passer vi på det vi har nået. Vi vejer os både før og efter brusebadet og undrer os over at forskellen kan være helt op til et helt kilo. I kan læse flere detaljer her http://www.olefog.dk/mogm/
Udover den motion vi får i hus og have går Bente til afspænding hver uge og cykler mere og mere. Ole ror hver uge, om sommeren 15 km på vandet og om vinteren 9 km på maskiner i roklubben. Vi er 3 gamle mænd der klarer verdensituationen hver mandag, onsdag og fredag morgen og har det herligt, så herligt at vi alvorligt overvejer at sætte vinteren op til 12 km om ugen.

I april var vi i Paris med Ulla, Niels, Tine og Klaus for at heppe på Tine og Niels der løb marathon. Vi var rigtig gode heppere for de gennemførte begge to og vi havde en dejlig lang week.end sammen. Se begejstringen på http://www.olefog.dk/paris/index.htm

Senere den 19. april fejrede vi farmors 93 års fødselsdag sammen med Oles 65 års. Pigerne mente det så var en mor og barn fest så vi fik sørme den nydeligste mor & barn buket med blåt silkebånd og det hele.

Sidst i april og først i maj gik det mest op i børnebørn, først lånte vi Juliane til en Tivoli tur
Ved DM i brydning havde vi 2 Danske mestre Frederik i Ungdom 69 kg og Mikkel i Junior 74 kg klik og se ham her. Senere hentede Frederik bronce i 63 kg til de nordiske mesterskaber i svenske Kungsbacka syd for Gøteborg klik og se ham her.
Først i maj var vi med Jonas til damptræf på frilandsmuseet i Maribo, her så vi mange spændende dampmaskine og fik gode ideer til lege og konkurrencer til vores familiesommersammenkomst senere på året.

Da vi nåede hen i august var farmor så dårlig at vi valgte at aflyse familesommersammenkomsten men vi er klar igen søndag den 23. august 2009.

Norges nationaldag er den 17. maj og søndag den 18. maj fik vi det glade budskab fra Norge at Gaia og Tilde havde fået deres første lillebror kl. 14:45. Som nyfødt var han 53 cm lang og vejede 4,202 kg nu er han både længere og tungere. Den 1. juli fyldte Sisse rundt så Bente rejste til Norge og fik nusset lidt med alle 3 dejlige unger.

Klik til stort foto Ole's gamle drøm om en Nimbus med sidevogn blev ret pludselig ændret til en FIAT 600 som vi begge kunne have fornøjelse af. Vi havde en rød 600 med lærredstag da vi flyttede til Bagsværd omkring 1970 og det er måske ikke den bedste bil vi har haft men uden sammenligning den mest charmerende. Vi begyndte at lede og måtte ret hurtigt erkende at det var helt umuligt at finde en med lærredstag, men den gode overraskelse er at FIAT 600 er noget billigere en Nimbus. For at gøre en lang historie kort fandt vi en orange i god stand og den hentede jeg mens Bente var i Norge. I kan se både den og den røde vi havde her http://www.olefog.dk/fiat600/.
Vores orange er en FIAT-SEAT fra 1973, det sidste år den blev produceret, klik her og se en film på YouTube af den sidste 600 der ruller ud af fabrikken. Den røde var fra 1965, den første årgang med retvendte døre, læg mærke til at de begge har sorte nummerplader med bogstaverne AX
Det er ret hyggeligt og meget roligt at være på udflugt med Fiat Mini Klub Sjælland ,
der er billeder fra Vestsjælland den 20. juli klik her og klik her
og fra Sydsverige den 10. august klik her
Vi har fået garage til den bag maskinsnedkeriet lige her over for så der står den godt om vinteren, om sommeren står den her ude foran vores Berlingo så vi kender snart mange der har haft sådan en 600 i deres unge dage.

Den 9. august blev Magne døbt i Strøby Kirke og vi havde en dejlig dag i sommerhuset på Spættevej inden Sisse og Co. rejste hjem til Stavanger. Klik her og se billederne..

Midt i september var der marathon i Moskva så vi tog igen en broder/svigerinde forlænget weekend, det blev ikke til meget løb for træningen var slået noget i stykker af farmors sygdom, men vi havde en god tur og fik set byen, Lenin og Metroen som vi klarede ret godt på russisk.

Bentes Bed & Breakfast (http://www.olefog.dk/bb/) går stadig udmærket, om vinteren har mange fundet ud af at have deres gæster boende her når de ikke selv har plads og alle er de vældig tilfredse.

Klik til større foto Ole bidrager igen lidt til indtjeningen som forretningsfører for Bønsvig Stavreby Vandværk ( http://www.b-svand.dk/), og er stadig byens julemand, handelsstandsforeningen har investeret 4.000,- kr på nyt kostume, det var tiltrængt og det bliver alligevel til mere end 10 timers arbejde hver år. I år var Juliane, Jonas, og fætter Palles Jacob med til at supplere de faste nissebørn.

Her på matriklen er de store forbedringer i år at terassen er lagt om så den nu er i et plan, med chausseborter mellem de gamle fliser, og en markise over stuevinduerne. I pejsestuen er de brune loftbjælker og vinduerne malet hvide. Græsplænen og Hostabedet er drænet så nu håber vi det er slut med blankt vand både i bedet og på græsplænen.

Alle 3 piger og deres familier trives fint.

Camilla har lige købt spritny bil og fik solgt den gamle inden det blev helt umuligt. Juliane har det fint med en uge hos mor og en uge hos far, vi var både i SFOen til luciaoptog og med til ridning mens Camilla var til julefrokost det var fint. Camilla er stadig på udkig efter en kæreste men har endnu ikke fundet en der kan måle sig med hendes far ..... skriver hun i sit julebrev!!!

I Norge går det også fint men med 2 små børn og en lidt større der er knapt så mobil er det et fuldtidsjob at være hjemmeløbende husmor så det var vist næsten en lille ferie da Sisse var hernede til begravelse og kun havde Magne med. Gaia gør stadig små små fremskridt og får ved juletid sin egen handybus som mor og far skal køre for hende.

Hos Dorte og Ole i Nykøbing går det også fint omend køleskabet skal fyldes og opvaskemaskinen tømmes ofte. Lizette har nu boet der siden hun startede i 10 klasse i august, det fungerer og Dorte har vist fået den datter hun ofte har ønsket sig.

Vi holder juleaften her med Camilla og Juliane, det bliver den mindste i mange år så vi skal ud og finde et juletræ vi kan nå rundt om.

Vores faste nytårshold, Ralph og Birthe er hos deres ældste og hendes familie i Sydney, Australien så vi tager Juliane og Camilla med til Stavanger og holder nytår sammen med Sisse, Jacob, Gaia, Tilde og Magne.


Vi ønsker jer alle en glædelig jul og et godt nytår

Bente og Ole i Præstø