Præstø Julen 2009

Julebrevet er også i år i flere versioner

1:Det korte - 2:Billederne - 3:Det lange - 4:Pdf filer til at udskrive


Det korte julebrev 2009

Kære familie og andre gode venner

I 2009 har Bente kørt meget til sygehusene for at besøge Ole der er blevet repareret for flere dårligdomme men nu er alt godt og vi er meget tilfredse med sundhedsvæsenet

Det er også blevet to 2 korte wellnes ferier i Sydsverige

Camilla er gravid med en søn der ventes til Oles fødselsdag

Juliane og Camilla holdt påskefrokost i Sisse og Jacobs sommerhus på Spættevej

julianes 8 års fødselsdag blev fejret i nys lejet hus med have i Uvelse

Stadig flere lokale bruger Bentes Bed & Breakfast som gæsteværelser og der er venteliste til juleaften

Jonas vokser og vokser -opad- spiller vandpolo er fodboldmålmand og fotograferer

Mikkel blev student og sidst på året garderrekrut

Frederik og Lizette fik hver deres kørekort

Sisse og Jacobs unger bliver større og dejligere se selv her og her

Fiatten får nye skærme i løbet af vinteren

Vi ønsker jer alle en glædelig jul og et godt nyt år.

Bente og Ole i Præstø

Billederne - her er de 8 vigtigste og der er mange mange flere på: http://www.olefog.dk/2009/ og på linkene her længere nede.
Klik til større foto
Fødselsdag Mikkel
1. januar 1990

Fødselsdag Frederik
30. juli 1991

 Fødselsdag Jonas
18. januar 2000
Klik til større foto
Fødselsdag Juliane
21. september 2001
Klik til større foto
 Mikkels fødselsdag Gaia
24. marts 2004
Klik til større foto
 Fødselsdag Tilde
20. januar 2006
Klik til større foto
 Fødselsdag Magne
18. maj 2008
Klik til større foto
 Fødselsdag Dreng på vej
ca. 7. marts 2010

Det lange julebrev 2009

Kære familie og andre gode venner

Det er ved at blive en vane at begynde bagfra, måske fordi det er nemmere at huske det nyeste og så det der er meget meget længe siden.

Klik til flere billeder Det gør vi også i år, den 5-9 december var vi i Stavanger hos Sisse og Jacob og deres 3 dejlige unger, vi har ikke været deroppe siden sidste nytår og ikke set dem "live" siden de var hjemme i sommer og i den alder sker der meget.
Magne går og spise havregrød selv og kan over 100 ord mod de 8 det Norske sundhedsvæsen forventer i den alder men han forstår vist ikke helt betydningen af dem alle 100.
Tilde er en rigtig prinsesse -og ved det- det er altså dejligt at kunne pakke kalenderpakker op for både sin lille bror og sin store søster men svært når de kloge forældre må minde hende om hvis pakken er.
Gaia er ved at få mere styr på tegn til tale men for en god del stadig i sin egen dialekt.
Sisse & Co. har planer om at vende tilbage til Danmark inden Tilde skal begynde i skole om et par år og det glæder vi os til.

Camilla har givet årets overraskelse - barnebarn nummer 8 - en søn der kommer som fødselsdagsgave omkring 7. marts. Hun klarer det selv med hjælp fra Vitanova og en åben donor som I kan læse om her http://www.vitanova.dk .
Juliane glæder sig til en lille bror og Camilla vil ikke risikere det biologiske ur er gået i stå når hun finder den rigtige kæreste, og til glæde for de i øvrigt stolte bedsteforældre er det ikke for offentlige midler "Jeg har selv betalt far!" så vi er meget stolte og sikke en fødselsdagsgave at se frem til.
Klik og se video Camilla flyttede i foråret sit visitatorjob fra Halsnæs kommune til Hillerød kommune, det giver mindre kørsel, mindre CO2 og så købte hun en ny bil - endnu mindre CO2. I sommer flyttede de to piger i hus i Uvelse, det har de lejet i et år af en familie der er taget til USA med 4 børn , det gav også mindre kørsel både til Julianes skole i Lynge og til far Thomas i Uggeløse og så er der en dejlig have med svævebane, trampolin, æbler og kanin. Juliane er snart en habil rytter som ses på den lille video her .

I Nykøbing er den lille Jonas på snart 10 år nu så lige høj som storebror Frederik da han var 13 år, de bliver store drengene i den familie, mon Jonas ender over 2 meter og 48 i sko? Han er en habil fodboldmålmand og spiller vandpolo i vintersæsonen. I foråret vandt han et lækkert digital kamera og fotograferer flittigt men har endnu ikke lært at slette de dårlige billeder men det kommer nok.
Frederik og kæresten Lizette har nu boet sammen i Nykøbing 1½ år og nyder det. De har begge fået kørekort her i efteråret og Frederik er stadig på brydelandsholdet og hjalp Thor's juniorer til det danske mesterskab for hold igen i 2009. Læs mere på http://www.bkthor.dk/
Mikkel student i sommer og begyndte i Livgarden den 1. december og er allerede nu meget glad for tjenesten som han valgte på trods af frinummer, det er et pusterum fra bøgerne indtil han regner med at starte på CBS i august 2010. I efteråret har han jobbet som vikar på sin gamle skole - Realskolen i Nykøbng F. og på andre skoler i byen, men desværre er lærerne meget friske så der har været for lidt indtjening - mener han.
I løbet af året er Frederikke dukket op, de er meget forelskede og så er der meget langt fra garderkasernen i Høvelte.
Dorte er blevt sygehusvisitator så hun sørger for at Guldborgsund kommunes borgere kommer hjem fra sygehuset til en velfungerende hjemmehjælp fra dag 1 og i de perioder hvor hendes far var indlagt blev der bragt friskt rundstykke HVER morgen og det giver status både hos personale og medpatienter kan jeg godt fortælle jer.
Ole Nielsen - han holder bare sammen på hele menageriet og passer sit arbejde ind i mellem med betydelig aktivitet til havvindmølleparkerne syd for øerne. Jeg tør slet ikke tænke på hvordan han får tid til det hjemlige menageri når der kommer rigtig gang i Femern broen.

Her på Østerbro går det fint efter et år med mange ophold og megen kørsel til sygehusene i Nykøbing og Næstved. Nu er alt OK så årets mange hospitalsophold slutter med et svagt venstre knæ, et meget velfungerende afvandingssystem og nogle ar på maveskindet. Det har været en god oplevelse at hjælpen er både venlig, god og kvalificeret. Det er meget svært at forstå utilfredsheden med sundhedsvæsenet det er super valuta for skattepengene. Der er masser af detaljer på http://www.olefog.dk/afd120 hvis I har lyst til det.

Der er også sket meget andet spændende i løbet af året som I kan se på årets billeder her http://www.olefog.dk/2009.

Ole's faster Helga blev syg sidst på året, det gik hurtigt ned ad bakke og hun døde den 28. december. Vi fik besøgt hende både på sygehuset, på sygehuset og til sidst på plejehjemmet hvor opholdet heldigvis blev kort og hun fik den afsked med et langt og virksomt liv hun gerne ville have. Alt var naturligvis planlagt inden hun døde, alle niecer og nevøer betænkt, nu er huset på Smedebakken solgt efter at have været i familiens eje i over 60 år. Oles mor og far købte og moderniserede det omkring 1948-49 og solgte det få år senere til Oles farmor og farfar der boede der til de døde i 1973 og 1966. De sidste år boede Helga der og tog sig af de gamle forældre så hun overtog naturligvis huset.

Sidst i marts trængte vi til Wellnes og fandt et godt tilbud på hotel Strand på Øland, det var et dejligt sted men for langt væk til en 3 dages tur. Så i august fandt vi Ronneby Brun hotel i Ronneby også dejligt, lige ovre på den anden side af sundet og kursen er jo fin for danskere.

Camilla havde arvet en cykel fra Sisse og de mente det var god genoptræning at renovere den så de gjorde jeg i løbet af marts, det lykkedes ret godt som I kan se af prøvekørslen her: Camillas cykelrenoveringsprojekt.

Skærtorsdag organiserede Juliane og Camilla familiepåskefrokost på Spættevej, det blev en dejlig dag hvor vi lærte at trille æg og til sidst at kaste æg for det er utroligt hvad de kan holde til. De store drenge havde lært at lave geyserspringvand ved at komme Mentos pastiller ned i en 1½ liter colaflaske de små søde geysere blev foreviget på video så alle kan se dem her: http://www.olefog.dk/2009/video.htm
Vi savnede familien Odgaard men det hjalp noget at sommehuset på Spættevej er deres.

Moster Annettes veninde Betty som også bor på Holmen havde for længe siden tilbudt en rundvisning på Holmen og Christiania. Det blev den 3. juni hvor vi hængte cyklerne bag på bilen og kørte til hovedstaden og det blev en rigtig dejlig og spændende dag både på Holmen og på Christiania som vi aldrig havde besøgt. Det var oplevelser til 1½ julebrev men se selv billederne her: Med Betty på Christania og besøg Kvindesmedien her: http://www.kvindesmedien.dk for den er noget særligt.

Sammen med de andre små Fiatter og en masse andre gamle biler var vi på Gavnø søndag 7. juni.

Den 23. juni blev vores første barnebarn Mikkel student med så fint et resultat at I tror det er pral hvis vi fortæller om det. En dejlig dag med en dejlig familie som I kan se her: Da Mikkel blev student.

klik til stort fotoDen 23. august var vi knap 30 til den årlige familiesommersammenkomst her og det endte med 2½ trillebør skår så nu må vi på loppemarked efter mere porcelæn inden næste år. Der var en heldigvis del afbud for vi frygter stadig at alle 70 kommer for så bliver det mere end vi kan klare lige her på Østerbro. Se flere billeder her

Klik til stort foto Da Juliane fyldte 8 år samlede de 2 piger igen familien nu i deres nye 1 års hus med have. Det var en dejlig dag selv om Juliane ikke klarede at puste alle 8 lys på en gang. Der er flere billeder her

Først i december besøgte vi Sisse & Co. men det har I allerede hørt om så her er linket til billederne og her er 6 små videoer fra besøget.

Klik for at se ham danse Vi slutter med den traditionelle tekkerjulefrokost der i år var hos Georg og Bente i Karrebæksminde, dejlig dag hvor vi sørme også fik planlagt næste års bowlingdyst der bliver en pentaque dyst med granitkugler hvis Stig får hugget dem til inden fredag den 27. august 2010. Måske kan vi alle indlogere os på hotel Østersøen i Svaneke , det er kun godt 5 km fra Bølshavn 26, en tur der i følge Google Maps klares på 1 time 14 minutter til fods.
Desværre indtraf en kedelig begivenhed under pakkelegen da jeg tabte den syngende og dansende julemand til Stig få sekunder før uret ringende for afslutning men Stig var dog så generøs at lade optage en video som vi alle kan nyde her og se hvordan julemanden optræder på bakken når Stig serverer morgenbakken for Annelise hver dag ved 7-8 tiden.

Vi ønsker jer alle en glædelig jul og et godt nyt år.

Bente og Ole i Præstø


Hvis du vil have det ud på papir:
1 - Det korte som pdf fil med de vigtigste billeder til at udskrive - hent det her
2 - Det lange som pdf med flere billeder til at udskrive - hent det her
3 - Det hele som pdf til at udskrive - hent det her


De gamle julebreve