Præstø Julen 2011

Det korte julebrev 2011

Kære familie og andre gode venner

Vi ønsker jer alle en glædelig jul og et godt nyt år.

Bente og Ole i Præstø


Det lange julebrev 2011

Kære familie og andre gode venner

Klik til stort billede Det har igen været et dejligt år, uden uventede dødsfald i den nære familie og ikke anden sygdom end de småskavanker der hører alderen til og vi glæder os over julesneen lader vente på sig, her er haven den 23. december 2010.

Familien er vokset med Flemming, Camillas kæreste der er flyttet fra Viborg til Lynge Bygade hvor de sammen har lejet en stor lejlighed.

Vores faster Gine i Herning samlede hele familien da hun fyldte 90 i marts og fik fred sidst på året efter et lang og virksomt liv.

Vi har en rigtig pensionist hverdag som Grete Sønck og Volmer Sørensen sang om for mange år siden i
Pensionistvisen, klik her og hør den.

Hos os går det sådan her:

Mobiltelefonen ringer Man-Fre klokken 6:45Mandag står Ole op 6:45, henter Berlingeren i brevsprækken, laver kaffe og vækker Bente (hvis ikke hun allerede er vågen og læser) så spiser vi youghurt drikker kaffe, knækbrød med ost og lidt orangemarmelade - intet smør. Bente læser avisen mens Ole kører ned og ror - 5 km på vandet om sommeren, 4 km romaskine om vinteren, kommer hjem og læser avisen, reder senge og tager fat på formiddagens gøremål.
Vi spiser frokost ved 12-13 tiden, sover til Danmarksmester på P4 og tager en kop kaffe før vi tager fat på eftermiddagens gøremål.
Ved 1800 tiden laver Bente mad mens Ole dækker bord med et glas rødvin til Bente, et glas Rose til Ole og en kande vand til deling. Når madlavningen dufter særligt lækkert eller kogekonen skal forkæles suppleres med et glas rødvin til madlavningen.

Tirsdag står Ole op 6:45 eller når det lysner, henter Berlingeren i brevspækken, laver kaffe og vækker Bente (hvis ikke hun allerede er vågen og læser) så spiser vi youghurt drikker kaffe, knækbrød med ost og lidt orangemarmelade - intet smør. Vi læser avisen og tager fat på dagens gøremål. Ved 11-12 tiden henter Ole naboens hund - Uni - der er alene hjemme og går en tur på 3 - 6 km med ham.

Onsdag går som mandag med morgenroning, Bente er til afspænding sidst på formiddagen og Ole på hundeluftertur samtidig for onsdag er Uni også alene hjemme.

Torsdag går som tirsdag uden hundeluftetur for der er hans mor hjemme.

Fredag går som onsdag med morgenroning og hundeluftning.

Lørdag er der ikke noget der ringer, Bente står op når det passer os - henter Berlingeren i brevsprækken laver kaffe, koger æg og vækker Ole (hvis ikke han allerede er vågen og læser) så spiser vi blødkogt æg med et stykke af Bentes hjemmebagte rugbrød med rigeligt smør, drikker kaffe, knækbrød med ost og lidt orangemarmelade - stadig intet smør. Vi læser avisen, rydder bordet, Ole reder senge og vi tager fat på formiddagens gøremål.
Vi spiser frokost ved 12-13 tiden med Øl og snaps men stadig kun 2 stykker af Bentes hjemmebagte rugbrød som til hverdag, sover til middag og tager en kop kaffe før vi tager fat på eftermiddagens gøremål.
Ved 1800 tiden laver Bente mad mens Ole dækker bord med et glas rødvin til Bente, et glas Rose til Ole og en kande vand til deling. Når madlavningen dufter særligt lækkert eller kogekonen skal forkæles supleres med et glas rødvin til madlavningen.

Søndag går som lørdag men uden Berlinger i brevsprækken i hoveddøren.

Mandag starter det hele igen men der har været afvigelser i løbet af året og de kommer så her.

Til Bentes fødselsdag i februar samlede vi børn og børnebørn her og tog dette dejlige billede af hele familien. Der mangler Flemming som vist kun Camilla kendte på det tidspunkt og Mikkels kæreste Julie. Frederiks kæreste Camilla (oppe i hjørnet) tog billedet.

Sidst i marts var Ole, 30 andre mænd og 2 damer med 65 rejser på en 4 dages herretur i Nordtyskland. Hovedmålet var Airbus fabrikken i Hamborg, men vi så også miner i Goslar, Autostadt i Wolfburg og Miniatur Wunderland i Hamborgs Havn og det hele kan anbefales til teknikglade drenge.

Klik til stort foto Klik til stort foto Årets helt store tur var til Florida i påsken sammen med Jonas, Dorte og Ole, den har fået sin helt egen hjemmeside http://www.olefog.dk/florida/ der er både Jonas dagbøger og en masse billeder. Ole købte astronaut uniformer til Magne og Alex.

I efteråret var vejret så surt at vi tog en uge til Algarvekysten, det var dejligt sted så der kommer vi forhåbentlig igen.

I Nykøbing er Dorte og Ole alene om at forkæle den lille Jonas (12 år), de 2 store er flyttet til København med hver sin søde kæreste hvor alle 4 uddanner sig og arbejder. Vi glæder os over de ikke var lige så kvikke som vi var i den alder for så havde vi haft oldebørn nu.

Sisse, Jacob og deres 3 flyttede hurtigt fra Lynge og til Skodsborg bl.a. for at Gaia kunne komme på Geelsgårdskolen i Holte. Det var en god beslutning, skolen er meget god, huset er rigtig godt men der skulle bygges et værksted og en høj carport til Gaias Handibus. Vi gjorde torsdagene til børnehjælpsdag det meste af efteråret det er dejligt når de kan bruge os og dejligt at kunne køre til og fra Kbh. uden for myldretiderne.

Klik til flere billeder Camilla er som sagt flyttet sammen med Flemming i Lynge. Inden de flyttede fyldte Juliane 10 år og hele familien var til fødselsdag og gik tur i Lynge. Alex bliver 2 år til marts og er selvfølgelig en herlig dreng hvis største interesse er ure.

Herhjemme på Østerbro går dagene hurtigt som vi beskrev i starten af julebrevet. Vi er meget tilfredse med vi skruede lidt ned for Bentes Bed & Breakfast det er gået som vi håbede og vi er ikke så bundet af mere. Selv om vi gerne vil sælge og flytte til noget mindre i byen så er det temlig urealistisk i disse år så vi havde en havekonsulent på besøg og er ved at lægge haven om så den bliver mere pensionistvenlig = lettere at holde.

Vores lokale Hotel Frederiksminde har stor succes efter der blev investeret rigtig mange penge. Først Politikens og kort efter Berlingerens madanmeldere gav maximum stjerner i sommer og der skal bestilles bord i rigtig god tid. Vi har bestilt til nytårsaften sammen med Birthe & Ralph og glæder os.

Hvis I vil vide mere så klik på mange link i tekst og billeder ovenfor, de åbner alle i et nyt vindue.
Der er flere billeder fra 2011 her >> .

Vi ønsker jer alle en glædelig jul og et godt nyt år.

Bente og Ole i Præstø


Hvis du vil have det ud på papir er det hele som pdf her

Til de historisk interesserede er de gamle julebreve her.