Præstø Julen 2012

Kære familie og andre gode venner

Klik til større billede Det har igen været et dejligt år, uden uventede dødsfald i den nære familie og ikke anden sygdom end de småskavanker der hører alderen til. Det er blevet vinter og julen nærmer sig, her er haven i vintersne og julenisser i vindueskarmem.

Familien er vokset igen, Camilla fødte Nanna på Hillerød sygehus søndag den 2. december ved 2 tiden om natten. Flemming og moster Dorte - der også har fødselsdag den 2. december - var med til fødslen mens de 2 store var hos moster Sisse. Nanna er en stor dejlig pige på 54 cm og 4,4 kg en rigtig lille tyksak med dejlige basunkinder.

I sidste års julebrev fik I vores pensionisthverdag beskrevet i detaljer og det går stadig lige så hyggeligt og regelmæssigt. Eneste ændring er at vi har skiftet Berlingske Tidende i brevsprækken ud med Den Korte Avis på nettet og det er vi godt tilfredse med.

Vi har lavet mad med de Glade Gutter til de Kønne Koner og vi har været sammen med tekkerne. Desværre først til bisættelse fordi Elise mistede sin Ole i marts, Ole der uden sammenligning havde den bedste kondition af os gamle tekker, det var meget trist.

Vi har været til de første 70 års fødselsdage og der kommer flere til næste år. Den 7. marts 2013 er vi ikke hjemme men vi glæder os til at se jer alle til åbent hus her søndag formiddag den 14. juli 2013 for så er det 50 år siden vi blev gift søndag formiddag lige her oppe i Præstø Kirke.

Haven lagde vi om sidste år og den er blevet bedre og nemmere at holde. Bentes Bed & Breakfast går stille og roligt med hyggelige besøg i et omfang som passer os fint. En fuglekasse med vidokamera der har ligget på lager nogle år fik vi sat i drift og der kom fugle i kassen, det var meget underholdende som det kan ses her >>

Klik til større billede Børn og børnebørn var alle hjemme til Bentes fødselsdag i februar og til påske, det er bare dejligt. Mikkel, Frederik og Frederiks kæreste Camilla fik turen "Morfar og Mormors København" fordi Frederik cykler fra deres lejlighed ved Svanemøllen Station til lærepladsen hos Elgiganten i Gentofte lige gennem det Gentofte hvor morfar var teenager. Dejlig dag som vi sluttede med smørrebrød i Grøften i Tivoli.
Vores 3 piger blev så misundelige at vi gentog turen sammen med dem i efteråret men der startede vi med smørrebrød i Arbejdermuseets Cafe og Ølhalle 1892 i Rømersgade. Turen er her >>

I juni var vi alene nogle dage i Harzen med gammelt damptog, besøg i Autostadtt i Wolfburg og vi fik friske asparges med til Vejers hvor vi besøgte Clemmensens på vejen hjem, dejlig tur.
Først i august var vi hos Camilla og Flemming i Rønbjerg Feriecenter med et herligt stort badeland, Juliane tog den lange forhindringsbane i skoven 2 gange - godt gået!

Klik til større billede I efterårsferien var vi på Nørrevang med Juliane og Jonas. Vi kørte alle 4 på Segway og ungerne tumlede sig i deres minibadeland. Vi havde ellers foreslået både Sønderjylland og syd Sverige, men de ville hellere på Nørrevang på Falster og det var rigtig hyggeligt.

3 børnebørn er nu flyttet hjemmefra.

Klik til flere billeder de er ret blodige! Midt i sommer sommer havde vi feriebarn en uges tid, det var Marcus, Tine & Klaus yngste på snart 14 år der var i sommerferiepraktik på Lynggård hvor de producerer 1200 grise hver uge. Det er meget langt fra Bonderøven men Marcus nød det og lærte en masse. Han stod op 05:30 og smurte sin madpakker, 06:30 kørte Ole ham til Jungshoved og hentede ham igen kl. 15:00, da ugen var slut fik han denne fine anbefaling macusanbefaling.pdf

Et billede siger mere end mange ord så ordene slutter her men der er 210 billeder og 32 videoklip her >> hvis I kan klare mere.

De 9 vigtigste er lige her

Klik til større billede
Fødselsdag Mikkel
1. januar 1990
Klik til større billede
Fødselsdag Frederik
30. juli 1991
Klik til større billede
 Fødselsdag Jonas
18. januar 2000
Klik til større billede
Fødselsdag Juliane
21. september 2001
Klik til større billede
 Mikkels fødselsdag Gaia
24. marts 2004
Klik til større billede
 Fødselsdag Tilde
20. januar 2006
Klik til større billede
 Fødselsdag Magne
18. maj 2008
Klik til større billede
 Fødselsdag Alex
12. marts 2010
Klik til større billede
 Fødselsdag Nanna
2. december 2012


Vi ønsker jer alle en glædelig jul og et godt nyt år.

Bente og Ole i Præstø

NB: Hvis I vil have 2012 ud på papir er det her >> Julebrev 2012.pdf lige til printeren.


Til de historisk interesserede er de gamle julebreve her.