Præstø Julen 2013

Kære familie og andre gode venner

Nu nærmer vi os afslutningen på året med de mange fester. Klik til flere billeder

En barnedåb, to konfirmationer, seks fødselsdage - 18 år, 50 år, 65 år, 3x70 år, fem bryllupper - to fra begyndelsen, et sølv, et guld, et diamant, 4 unge mennesker fejrede milepæle i deres uddannelser, det virker helt overvældende når det sådan listes op her, det har været et dejligt år vi har nydt det hele og nu skal I så få det i nogenlunde kronologisk orden.

Det begyndte noget uventet den 14. januar med en flot buket blomster der blev afleveret af et bud med et kort der oplyste at den dag var der lige ½ år til vores guldbryllup og vi skulle holde øje med postkassen de næste dage. Der kom et brev fra alle børn og børnebørn med guldbryllupsgaven - flere dage ved Kr. himmelfartsdag i luksussommerhus sammen med dem alle sammen - og det gik vi så og glædede os til i 4 måneder.

Klik til flere billeder

Barnedåben var Camilla og Flemming's Nanna der blev døbt den 28. marts i Tårup Kirke på Fyn hvor de har deres sommerhus sammen med bror Svend. Det var en dejlig dag hvor familierne lærte hinanden at kende.

Klik til flere billeder
Konfirmationerne var nevø Markus i Frederiksberg Kirke den 7. april og Jonas den 28. april i Klosterkirken i Nykøbing F. og den første af årets 3 fester på Den gamle Gård i Stubberup.

Seks fødselsdage

3 x 70 år begyndte med Anders (Sisses svigerfar) i Birkerød den 2. februar, Ole den 7. marts hvor Bente og jeg nød en god middag med en dejlig sekt i Berliner Fernsehturm, Georg den 7. august i Karrebæksminde og sluttede med niece Anna der fyldte 18 og blev fejret behørigt den 14. december. Fødselsdagsgaven til Georg fra tekkerne var en tur til Berlin sidst i november, for nu at være sikker på den var god tog vi alle med og havde nogle dejlige dage der sidst i november.

65 år fyldte tante Ulla i februar - tro det hvem der vil - og vi fejrede hende sammen med mange andre en dejlig søndag på Frederiksminde lige her ved siden af så vi kunne gå både til og fra.

50 år den 2. december - vores førstefødte Dorte fejrede dagen med søndagsbrunch, årets tredje fest på Den gamle Gård i Stubberup.

Fem bryllupper.

Bentes morbror Hans og hans Åse fejrede 60 år i lyst og nød - diamantbryllup - med en hyggelig fest i Bårse Samlingshus den 2. maj.

Klik til flere billeder Klik til flere billeder Klik til flere billeder Klik til flere billeder

Vores eget guldbryllup startede allerede 9. maj, Kr. himmelfartsdag i sommerhus på Marielyst med børn, svigerbørn og børnebørn 17 var vi sammen i 4 dage og færre i dagene før og efter, det var bare den dejligste gave.
På dagen den 14. juli blev vi vækket med hornmusik, æresport og mange glade morgengæster i haven. Efter en nødvendig middagssøvn fortsatte vi med den dejligste fest på Frederiksminde hvor det hele startede for 51-53 år siden.

Klik til flere billeder Klik til større billede Klik til større billede

Den 3. august blev naboens førstefødte Jonathan gift med sin Gemma i hendes fødeby Tortosa i Catalonien, sikke en fest 100 gæster fra hele Europa og 60 danske, vi fem der fulgtes fra Præstø tog et par dage mere i Barcelona så det blev en helt lille ferie - og sikke en fest det var. De unge mennesker bor nu i Valby.

Den 14. september blev så nevø Peter viet til sin Camilla i Kastelskirken, de bød på havnerundfart, bryllupsreception i Kanonbådshuset på Halvtolv og en vældig fest på hotel Marriot ved havnen. De begyndte deres egne traditioner ved at invitere familierne til julefrokostklip i deres dejlige lejlighed ved Sundby Sejlklub en søndag her i december.

Tirsdag den 15. oktober var der sølvbryllup i Høstsgade, vores førstefødte og hendes Ole havde været gift i 25 år det fejrede de bl.a med årets anden fest på Den gamle Gård i Stubberup, vældig fest, vi overnattede og fik morgenmaden med. Trænger I til fred og ro uden for alfarvej så er Den gamle Gård i Stubberup det helt rigtige sted.Fire unge på vej fra skattenydere til gode skatteydere.

Sidst i juni var der igen fest i Høstgade, Frederik var udlært hos El-giganten i Gentofte hvor han bliver lidt endnu og Mikkel havde fået sin Bachelor på CBS hvor han fortsætter mod en kandidatgrad. Naboens Camilla havde nået sin og sprang ud som dyrlæge med helstegt pattegris - super glad og økologisk gris - som kæreste og samlever Torben havde hentet fra Nakskov til Hvalsø hvor vi fejrede dyrlægen. Midt i august blev niece Sarah kandidat fra CBS og blev fejret i teltet bag Porcelænshaven hvor Tine og Klaus fejrer deres børn.

Det var så vores 2013 ingen fødsler, ingen dødsfald, dejlige ferier i forbindelse med fester. Hverdagen - som Dan Turéll holder vi af hverdagen - og den går med få justeringer i samme rolige rutiner som beskrevet i julebrevet 2011, lufteturene med naboens Uni er blevet kortere for jeg har fået et job mere med at hjælpe LED-lampernes PH med at lave lamper og andet forefaldende arbejde på værkstedet ovre på Håndværkervej.

Her er de så som de så ud på et tidspunkt i 2013, de 4 første da de holdt tale til guldbrylluppet, alle 9 trives og har det godt.

Klik til større billede
Fødselsdag Mikkel
1. januar 1990
Klik til større billede
Fødselsdag Frederik
30. juli 1991
Klik til større billede
 Fødselsdag Jonas
18. januar 2000
Klik til større billede
Fødselsdag Juliane
21. september 2001
Klik til større billede
 Mikkels fødselsdag Gaia
24. marts 2004
Klik til større billede
 Fødselsdag Tilde
20. januar 2006
Klik til større billede
 Fødselsdag Magne
18. maj 2008
Klik til større billede
 Fødselsdag Alex
12. marts 2010
Klik til større billede
 Fødselsdag Nanna
2. december 2012
Vi er ved at få styr på det med billeder på nettet, når I klikker på dem er der både større og somme tider flere billeder - god fornøjelse.

Vi ønsker jer alle en glædelig jul og et godt nyt år.

Bente og Ole i Præstø

NB: Hvis I vil have 2013 ud på papir er det her >> Julebrev 2013.pdf lige til printeren.


Til de historisk interesserede er de gamle julebreve her.