Præstø Julen 2016

Kære familie og andre gode venner

Endnu et roligt og alligevel begivenhedsrigt år lakker mod enden.


Vi satte vores hus til salg i sommeren 2015, skiftede ejendomsmægler i sommeren 2016 - over 2000 personer har klikket på det på nettet - to familier har været her og se på det den ene havde ikke råd og den anden kunne ikke finde plads til sin samling af Cola flasker - så nu bliver vi boende indtil videre!


Året startede med Elises 70 års fødselsdag hvor Kjeld, Ralph og jeg dansede "Für Elise" i blød hat og de smukkeste strutskørter Sisse havde syet til os.I slutningen af februar og begyndelsen af marts var vi to uger i Tyrkiet og Grækenland, det var en dejlig tur som I kan se på de mange billeder her.
Desværre havde vi den store sorg at Georg døde lige før vi tog af sted så vi kunne ikke være til bisættelsen.

Den 19. marts indløste vi en julegave - en børnehjælpsdag her - det blev en dejlig dag hvor vi fik ordnet terrassen, carporten, haven, ovenlysene og en masse andre små og store ting i huset. Når nu vi bliver boende kommer der nok flere børnehjælpsdage.

Sidst i april var med Tekkerne en tur på Samsø, en dejlig Ø som vi aldrig har besøgt før. Det var dejlige dage som i kan se på billederne, særligt vilvi anbefale Svend (Balliwood) og hans gamle bus , det var en fantastisk tur, Svend og hans kone har også B&B i Balle.

Den 23. april blev Juliane konfirmeret i Uggeløse Kirke og fejret ved en dejlig fest på Skævinge kro.

Hele uge 21 indløste vi endnu en julegave - vi på Fyn og fik rigtig set på øen som vi altid har faret over. Vi boede i Flemming og Svends sommerhus på Tårup strand og besøgte bl. a. Egeskov - det er et besøg værd, Assens Kirke og Gl. Avernæs hvor vi skulle til bryllup i august. Til sidst kom så alle børn, svigerbørn og børnebørn og vi havde en dejlig weekend sammen, hvor vi bl.a. så på Nyborg Slot og omgivelserne.I juni var vi -helt alene- i Ulvedalene og se Kong Arthur og dagen efter med Tekkerne i Korsbæk , spiste middag i Lauras Køkken og overnattede på Hotel Fortunen

Senere i juni camperede Sisse på Fed med Tilde og Magne. Vi havde både besøg og besøgte dem i teltet på den helt fantastiske campingplads med udsigt over Østersøen.

Sidst i juni var vi Tivoli for at se Pantomimeteateret bag kuliserne, det var meget vanskeligt at få biletter men det var alle anstrengelserne værd det er virkelig en gammel sag helt fredet og helt manuelt så der er 5 mand i gang når påfuglehalen skal op eller ned. Det er et meget attraktivt sted for unge dansere både fra Europa og USA at få sommerjob for pantomimen som kunstart dyrkes meget få steder i verden.Midt i juli var vi på en 4 dages bustur med Anette & Kjeld til André Rieu koncert i Maastricht. Det var en herlig tur og en endnu bedre koncert i det skønneste sommervejr midt inde på torvet i Maastricht sammen med 16.000 andre glade mennesker.

Oles bror Klaus går meget op i gamle tivoli og har sammen med Samlermuseet Thorsvang i Stege bla. a. investeret i en luftgynge, karrusel, pariserjul, og boder som de frivillige sætter i stand og passer. Vi var der sammen med brødre og svigerinder en dejlig sommerdag.Årets begivenhed var bryllupet i Assens hvor vores ældste barnebarn Mikkel blev gift med sin Julie. Det blev et par dejlige dage de havde selv inviteret knap 100 gæster. Først til vielse i kirken, så til bryllupskage på Gl. Avernæs hvor Julie har redt mange senge og lavet meget andet nyttigt, så meget at vi alle kunne overnatte til en meget gunstig pris. Efter socialt samvær og omklædning samledes vi til den dejligste bryllupsmiddag med helt utroligt mange indslag. Hvornår de unge gik i seng ved jeg ikke men ikke alle var lige friske da vi samledes til morgenbuffet og gaveudpakning inden vi alle skiltes igen. Det var en dejlig weekend og der blev taget et par tusind billeder, her er 20 af dem når i klikker på det lille her.

Midt i november var vi en uge på Madeira sammen med Nanna, Alex, Flemming og Camilla, det blev en dejlig uge hvor børnene nød den udendørs børnepool og vi andre nød solen på græsset ved poolen. Vi fik også set lidt på øen hvor vi var sidste gang med Camilla da hun var 11 år, det er en dejlig ø som Dorte & Ole også har fået smag for.Alle børn, svigerbørn og børnebørn har det godt og virker hver i deres. Alex er begyndt i Harløse Skole en specialskole for autister og det er en succes. Sisse er ved at blive en habil textilkunstner der har udstille på Aros i Århus, har to projekter i gang og får en masse respons. I kan læse om dem på sissefogodgaard.dk og på Facebook her >>>Her er de så alle 9 som de så ud i løbet af 2016.


Fødselsdag Mikkel
1. januar 1990
& Julie
2. september 1990

Fødselsdag Frederik
30. juli 1991
& Clara

 Fødselsdag Jonas
18. januar 2000

Fødselsdag Juliane
21. september 2001

 Mikkels fødselsdag Gaia
24. marts 2004

 Fødselsdag Tilde
20. januar 2006

 Fødselsdag Magne
18. maj 2008

 Fødselsdag Alex
12. marts 2010

 Fødselsdag Nanna
2. december 2012


Vi ønsker jer alle en glædelig jul og et godt nyt år.

Bente og Ole i Præstø

NB: Hvis I vil have 2016 ud på papir er det her >> julebrev2016.pdf lige til printeren.


Til de historisk interesserede er de gamle julebreve her.